Домашна торта от хляб и бисквити

01/03/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3151141453
"Няма как да останете равнодушни при вида на тази толкова шоколадова торта, затова преглътнете и запишете рецептата "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 108
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • за торта от 8 парчета
  • хляб - 7 - 8 филии стар корав*
  • бисквити - 12 бр. закуска (20 бр.)
  • краве масло - половин пакет (1/2 от 125 г) меко, на стайна температура
  • течен шоколад - 2 - 3 с.л. (оставен също на стайна температура)
  • прясно мляко - 500 мл
  • орехи - 1 ч. ч. смлени
  • За украса по желание
  • кокосови стърготини
  • шоколадови топчета
  • шоколадови пръчици
  • орехи - смлени и др. по ваш вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе крема за тортата. В дълбока купа сипете прясното мляко (предварително сварено и охладено) и си пригответе и друг съд, в който да забъркате самия крем.

За около минутка-две потопете старите филии корав хляб в млякото, като ги обръщате и от двете страни. Не чакайте много да се напои хлябът, а го изстискайте от излишното мляко с ръце и го прехвърлете в другия съд. Повторете процедурата с всяка филийка хляб.

В съда с хляба добавете омекналия на стайна температура течен шоколад - 2-3 с.л.. Разбъркайте хубаво. Добавете и половин пакетче краве масло (около 60 г), което предварително сте извадили от хладилника и сте оставили на топло, за да поомекне. Прибавете и смлените орехови ядки. Разбърквайте до получаване на хомогенна смес. Опитвайте на вкус - ако прецените, добавете допълнително течен шоколад и масло (по Ваш вкус). А ако сместа ви се стори твърде суха и гъста, може да добавите няколко супени лъжици прясно мляко. Не се притеснявайте, ако са останали мънички бучки от хляба - в това е чара на крема.

Сложете няколко супени лъжици от крема на дъното на голяма чиния и разпределете равномерно с помощта на шпатула. Бисквитите потопете за 30 секунди една по една в прясното мляко, без да изчаквате да се напоят. Обърнете ги. Допълнително по-късно ще поемат и от крема. Наредете бисквитите върху вече поставения пласт крем и сложете нов пласт крем върху тях. Повторете, докато получите поне три пласта бисквити, редуващи се с пласт крем. Не забравяйте да слагате крем и в краищата и отстрани на тортата.

Завършете най-накрая с крема и загладете тортата, като не забравяте да загладите и страните ѝ.

По желание може да е украсите с шоколадови топчета или шоколадови пръчици, със смлени орехови ядки, с кокосови стърготини. При избора на украса все пак се съобразете с естеството на крема. Плодовете не са най-подходящи.

Оставете тортата за една нощ в хладилник и сервирайте охладена.
Консумирайте с повод и без повод, но задължително с мярка и много празнично настроение!

* Ако искате да направите по-голяма торта, просто увеличете пропорциите на продуктите (2 пъти за торта 16 парчета).подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар