Пилешко филе с портокалова марината

02/03/2017
"Сочно и ароматно, никак даже няма да преувеличим ако кажем, че се топи в устата "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 206
  • Преглеждания за месеца309
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 600 г
  • топено сирене - 4 с.л. ЖоСи класик
  • бяло вино - 100 мл
  • портокалов сок - 100 мл
  • зехтин - 100 мл
  • черен пипер - 1 к.л.
  • къри - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете пилешкото филе на пържоли. Пригответе маринатата, като смесите бялото вино, прясно изцедения портокалов сок, зехтина, черния пипер, къри и щипка сол.

Разбъркайте и с получената смес залейте месото. Оставете го да престои така около 2 часа. Подредете пържолите в тавичка, добавете маринатата, в която са стояли, и налейте още около 100 мл вода.

Печете в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути, след което обърнете пържолите и печете още 30 минути.

Извадете тавичката и върху всяка пилешка пържола намажете топено сирене. Върнете във фурната и печете още 10 минути.

Сервираме със задушени картофи и свежа салата, поръсени със сол, лимонов сок, зехтин и пресен копър.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар