Мини тортички от американски палачинки

03/03/2017
Михаелаот МихаелаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо49
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се делят на белтъци и жълтъци.

Белтъците се разбиват на твърд сняг с 3 с.л. от захарта и се оставят настрани.
В dруга купа се разбиват яйцата, млякото, ванилиите бакпулверът, останалата захар, маслото и щипката сол.

Разбийте добре и прибавяйте по малко брашно, докато не се получи смес с гъстотата на боза. Прибавете белтъците и бъркайте внимателно с каквото ви е удобно (не с миксер).

Отделете половината от сместа и я разбийте с течния шоколад и какаото.

Пригответе си крема, като разбиете крема сиренето с шоколада , есенцията и маслото, след това смесете с предварително разбитата сметана.

Загрейте тиган, намажете с масло и започнете с палачинките - правете ги по малки от традиционните, които ние познаваме (тези са с диам. около 10 см)

Направете първо едните, а след това и другите.

Редувайте бяла с кафява и мажете с достатъчно крем (аз редих по 4 за тортичка, можете да ги направите и с повече палачинки или с по-малко)подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар