Шницел с вино Марсала и хвойна

02/03/2017
Десислава Дончеваот Десислава ДончеваПомощник Готвач
"Ценителите знаят за какъв деликатес става дума, за всички останали ще кажем само крехко телешко, манатарки и вино "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо298
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте в купасухите гъби с топла вода и оставете да се накиснат.

Намажете шницелите с 1 с.л. оцет и подправете със сол и черен пипер. Поставете чесъна и хвойната в тенджера с вода, оставете да заври и варете 10 минути и отцедете.

В голям тиган загрейте маслото. Запържете шницелите от едната страна, обърнете и запържете още 1 минута.

Прибавете виното, розмарина, гъбите заедно с 3 с.л. от водата, в която са киснали, чесъна и хвойната и останалия оцет.

Оставете да ври 3 минути, докато месото омекне.

Подправете със сол и пипер.

Сервирайте с макарони и зеленчуци.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Сийче, благодаря , че ми обясни. Не съм виждала и не съм ползвала, но както ми казваш предполагам , че у нас няма да се хареса. Нея ще я пропусна, иначе рецептата е хубава, жалко, че няма собствена снимка качена, защото всичко което се опитах да приготвя оттук без собствена снимка беше пълен провал, последното беше "Неизсъхващ козунак, хвърлих го.
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Хубава рецепта, всички продукти са ми на лице , ама тази хвойна изобщо не ми е ясно каква е и от къде мога да я намеря. Вероятно придава хубав аромат, нямам и на идея какво е.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв