Ярешко с картофи

02/03/2017
Карина Трендафилова
отКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136213702
"Крехките ярешки ребърца са идеални за тази сочна гозба - опитайте и да не забравите да дадете един лайк за добрата идея "
Приготвяне15 мин.
Готвене150 мин.
Общо165 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 271
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • ярешко месо - 1 кг (1.5 - 2 кг с кокалите) бут, ребра, плешка
  • картофи - 600 г
  • лук - 2 средни глави
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • джоджен
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме парчетата ярешко месо и наливаме повече вода. Слагаме да заври и отпенваме. Когато спре да се пени, сваляме от котлона.

В друга тенджера загряваме олио и добавяме ситно нарязания лук, запържваме за кратко. Добавяме от бульона, където сме варили ярешкото, колкото да покрие лука.

Когато лукът омекне, а водата е почти изпарена, добавяме червения пипер, леко запържваме (внимаваме да не прегорим пипера) и слагаме месото.

Наливаме прецедения бульон, слагаме капак и варим на бавен огън около час и половина-два до готовност на месото (трябва да се отделя лесно).

Тогава добавяме нарязаните на кубчета картофи, солта и джоджена (всичко на вкус).

Когато картофите се сварят, оттегляме от котлона (15-20 мин).

Сервираме топло, месото се отделя много лесно, а е и много вкусно!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар