Агнешки пържоли в тестена кора по гръцки

02/03/2017
Десислава Дончеваот Десислава ДончеваПомощник Готвач
"Вместо под фолио- под тестена кора и стават - мммм ... Опитайте и ще видите "
Приготвяне20 мин.
Готвене130 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо318
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете лимоновия сок, ригана, солта и пипера и намажете пържолите от двете страни. Мариновайте най-малко 4 часа.

Загрейте фурната до 160 градуса. Отцедете месото и го подсушете. Загрейте зехтина в голям тиган и запържете на висока температура месото от двете страни.

Пресипете месото в плоска форма за суфле. Разпределете отгоре кръгчетата лук и дафиновите листа, сипете виното и маринатата.

Брашното смесете с толкова вода, че да се получи твърдо тесто. Навлажнете ръба на формата. Разточете тестото на набрашнена повърхност и плътно затворете формата.

Печете във фурната 2 часа. Счупете кората и сервирайте агнешкото с варени картофи.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар