Агнешко рагу с чесън и фий

02/03/2017
"Сега разбирате ли защо сме толкова страстни почитатели на селската кухня "
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • зехтин - 3 с.л.
  • агнешко филе - 1.5 кг нарязано на кубчета
  • лук - 1 глава
  • чесън - 6 бр. скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • шери - 120 мл сухо
  • фий - 120 г или грах
  • магданоз - 2 с.. пресен
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне

В голяма огнеупорна тенджера загрейте 2 с.л. олио. Запържете половината от месото от всички страни и поставете в тиган.

Повторете същото и с другата половина. Извадете месото от тенджерата.

Загрейте 1 с.л. олио в тиган, запържете лука около 5 минути до омекване.

Сложете заедно с месото в тенджерата.

Прибавете чесъна, дафиновият лист, червеният пипер и шерито и оставете да заври.

Варете около 2 часа при умерена температура, докато месото омекне.

Сипете фия около 10 минути преди края на варенето. Малко преди сервиране поръсете с магданоз.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар