Патладжанени кошнички с овче сирене

02/03/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2625868
"Супер ефектни и супер вкусни - едно предястие, което със сигурност ще накара гостите ви да ахнат от възхищение "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо463
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани – 2 бр.
  • домати – 2 бр.
  • сирене – 150 г овче
  • зелен лук – 2 стръка
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът е добре да бъде млад и от дългия вид, който почти няма семена.

Нарежете патладжаните на шайби, дебели 3 см, и ги издълбайте внимателно, като оставите малко дъно, така че да получите кошнички.

Залейте ги със студена вода и ги оставете за известно време в посолена вода. Извадете от водата и отцедете.

Запържете патладжаните в керамичен тиган в малко олио, като обърнете от двете страни.

Извадете патладжаните върху кухненска хартия и оставете да се отцеди излишното олио.

Нарежете на ситно червени домати и смесете с натрошено сирене. Добавете накълцан пресен лук и магданоз.

Напълнете кошничките с тази плънка и направете дръжки от магданоз. Гарнирайте с чери доматчета, а може и с резени задушени гъби.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар