Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печен лук с орехов сос

Печен лук с орехов сос

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
02/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
9 мин.
Общо
19 мин.
Порции
4
"Уникално зеленчуково изкушение, което се приготвя за по-малко от 10 минути - не вярвате ли?"

Необходими Продукти

  • лук - 600 г
  • орехи - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • люта чушка - 1 бр.
  • сол
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необеленият лук се пече 7-9 минути при 100% мощност на микровълновата.

Приготвя се сос от счуканите орехи и чесъна, нарязаната люта чушка и солта.

Разбъркват се с малко вода и оцета. Оставя се да престои 5-10 минути.

Преди да се сервира, лукът се обелва и полива с приготвения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: