Сусамови кифлички със сирене

02/03/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1085125110383
"Изстинат ли кифличките, веднага ги хапвайте ,за да не ви изпревари друг. Изпреварят ли ви, запишете си рецептата и ги пригответе сами "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 804
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако нямате достатъчно свободно време, е хубаво да активирате маята, а ако имате, я добавете в пресятото брашно със солта. Когато са смесени сухите съставки, малко по-бавно втасва тестото.

Разбийте яйцата с млякото и останалите продукти, замесете средно меко тесто, като покривате и оставяте да втаса.

Кифличките може да оформите по два начина, вие изберете който за вас е по-лесен.

Единият е, като оформите малки топки и всяка разточите на малък триъгълник, а другият е, като разточите обла кора, разрежете на 6 или 8 и във всеки триъгълник сложите по малко натрошено сирене и навиете.

Готовите кифлички слагате в тави, застлани с хартия за печене, които оставяте покрити да втасват на топло.

Когато станат меки и пухкави на допир, ги намажете с разбитото яйце, мляко и олио.

Поръсете със сусам и сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар