Сусамови кифлички със сирене

02/03/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102312359513
"Изстинат ли кифличките, веднага ги хапвайте ,за да не ви изпревари друг. Изпреварят ли ви, запишете си рецептата и ги пригответе сами "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 305
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца – 3 бр.
  • прясно мляко – 250 мл
  • кисело мляко – 100 г (1 к.ч.)
  • сода - щипка
  • олио – 50 мл
  • суха мая – 1 пакетче на йоткер
  • захар – 1 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • брашно – до средно твърдо тесто
  • плънка
  • сирене - 300 - 350 г
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако нямате достатъчно свободно време, е хубаво да активирате маята, а ако имате, я добавете в пресятото брашно със солта. Когато са смесени сухите съставки, малко по-бавно втасва тестото.

Разбийте яйцата с млякото и останалите продукти, замесете средно меко тесто, като покривате и оставяте да втаса.

Кифличките може да оформите по два начина, вие изберете който за вас е по-лесен.

Единият е, като оформите малки топки и всяка разточите на малък триъгълник, а другият е, като разточите обла кора, разрежете на 6 или 8 и във всеки триъгълник сложите по малко натрошено сирене и навиете.

Готовите кифлички слагате в тави, застлани с хартия за печене, които оставяте покрити да втасват на топло.

Когато станат меки и пухкави на допир, ги намажете с разбитото яйце, мляко и олио.

Поръсете със сусам и сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар