Печена тилапия с пармезан

02/03/2017
Драга Мишеваот Драга МишеваЧирак
"Когато знаеш точно как - всичко е много по-лесно. Опитайте нашето печено филе от тилапия, защото ние знаем точно как "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на режим за горно печене. Скарата се повдига почти до горе.

Докато фурната се загрява, може да си приготвите сместа. В купа се изсипва рендосания пармезан. Към него се добавят сухите подправки и хубаво се размесва. След това се добавят майонезата, лимоновия сок и мекото масло. Разбърква се до получаването на хомогенна смес.

Когато фурната е загрята, съвсем леко намазняваме дъното на голяма тава. В нея подреждаме филетата риба. Рибата се запича 3-4 минути. Ако филетата са по-дебели, оставете още минутка.

Рибата се вади, обръща се и се пече и от другата страна отново около 3-4 минути. Извадете тавата и разпределете вече направената смес върху филетата.

Върнете отново във фурната и печете до златиста коричка /около 20-30 минути/.

Когато рибата е готова, извадете в чинии и сервирайте със салата според сезона.

Получава се едно много вкусно, бързо и лесно за приготвяне ястие.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар