Питка Възел с маково семе

02/03/2017
Драга Мишева
отДрага МишеваЧирак51141
"Още една великолепна питка, която ще прибавим към любимите си "
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции8 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо352
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям съд се изсипва =маята. Към нея се добавят захарта, затоплената вода и малко брашно. Добавете толкова брашно, колкото да се получи гъста каша. Хубаво се размесва и се оставя настрани, за да шупне маята.

След като това е готово, добавете солта, киселото мляко, прясното мляко, яйцата и олиото. Това се разбърква и започвате да добавяте пресятото брашно. Тестото трябва да се получи меко и еластично.

Когато тестото е готово, покрийте го с кърпа и го оставете настрани, за да втаса. Оставете го да удвои обема си.

След като е готово, премесете го отново съвсем малко и го разделете на 4 топки.

Всяка топка трябва да се разточи на правоъгълник, всеки от които се намазва с разтопеното масло. Четирите правоъгълника, намазани с масло, се редят един върху друг.

Така полученият един правоъгълник се разрязва на 8 части.

Всяка част се разтегля, за да увеличи дължината си, усуква се и се навива като охлювче. Всички охлювчета се редят в намазнена тава за печене.

Отново оставете да втаса. След това намажете с жълтък, поръсете с маковото семе и поставете във фурната.

Пече се до готовност на 180 градуса и в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар