Кашкавалено суфле

07/04/2012
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"Не пропускайте да впечатлите гостите си с вкусно кашкавалено суфле!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции5-6 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 397
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслете и поръсете с малко галета порцеланови формички за крем карамел. Загрейте в съд на котлона 30 г масло и запържете в него брашното, като бъркате за 2 минути непрекъснато.

Снемете съда от котлона и при непрекъснато бъркане долейте 1/2 от прясното мляко. Бъркайте, докато се хомогенизира и постепенно доливайте останалото мляко.

Върнете на котлона и продължавайки да разбърквате, изчакайте да кипне и да се посгъсти. Отново отстранете от огъня и добавете настъргания кашкавал и горчицата. След тях добавете жълтъците на яйцата, бъркайте и овкусете със сол и черен пипер.

Белтъците отделно разбийте на твърд сняг със щипка сол и внимателно ги смесете към кашкавалено-яйчната смес.

Разпределете в купичките и сложете да се пече за около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Щом се надуе и добие хубав загар, се вади и се поднася веднага.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Дайана М.
Дайана М.
23.11.2013 21:04
Страхотна рецепта ! Много са вкусни :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв