Бисквитена торта със сладко в чашки

02/03/2017
"Страхотна идея за по-голямо празненство, детско парти или рожден ден с много гости - и при това супер вкусна "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции28
Сготви+1 точки
53 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо101 373
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена53

Необходими Съставки

  • бисквити - 600 г чаени
  • сладко - 2 бурканчета (ягода)
  • крема сирене - 1 кг
  • течна сметана - 400 мл
  • пудра захар - 150 г
  • ванилия - 1
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте крема сиренето с пудрата захар и ванилията. В отделен съд разбийте сметаната и я добавете към сместа. Разбъркайте с шпатула.

В една купа начупете бисквитите на дребно. В друга купа разбъркайте сладкото със 100 мл вода.

На дъното на чашка сложете една ч.л. от сладкото, бисквити и отново сладко. Покрийте с крем и повтаряйте процедурата до напълване на чашката.

Накрая поръсете с бисквитени трохи. Оставете ги да престоят за една нощ.

Ако имате повод е идеалното решение да почерпите колеги или съученици!

Без да се притеснявате дали тортата ще ви стегне или ще отрежете достатъчно парчета!подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Светла
Светла
27.01.2018 10:37
Чудех се какво е крема сиренето, продава ли се в такава разфасовка от 1кг. И дали може да се замени с заквасена сметана?
0
0
Елена Стефанова Йорданова
От типа на Филаделфията!Не съм виждала на килограм,но може и да го има някъде!Със заквасена сметана не съм пробвала,по скоро може да се замени с маскарпоне и всяко сирене където го продават за мазане на филии без подправки, също става!Но като се замисля има бисквитени торти със заквасена сметана и би трябвало да стане!Просто вкусът няма да му е като на чийзкейк!
1
0
Sonia Doncheva
Sonia Doncheva
11.04.2017 07:25
Благодаря за рецептата. Колегите на мъжа ми си облизаха пръстите.
0
0
Елена Стефанова Йорданова
Роси,добавих снимка на сметаната!
15
1

Виж всички коментари или напиши такъв