Овнешко задушено в сметанов сос

03/03/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач 1x
"Тази рецепта ще ви накара да се влюбите в овнешкото месо "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо66
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • овнешко бутче - 1 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно за овалване
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 2 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме месото и оформяме хубави парчета, които начукваме добре.

Поръсваме ги с черен и червен пипер, овалваме ги в брашно и ги изпържваме до леко порозовяване.

Слагаме ги в гювеч и ги заливаме с водата, сметаната и маслото.

Слагаме капака и задушаваме в умерена фурна около 2 часа.

Когато ястието е готово, го поръсваме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар