Кремсупа от червена леща, булгур и картофи

02/03/2017
ПЕТКО ДЕЧЕВот ПЕТКО ДЕЧЕВНовак
"Нали знаете, че при нас постно е синоним на вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо254
  • Преглеждания за месеца253
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и морковите. Запържваме в зехтина, като последователно добавяме чесъна, доматеното пюре и нарязаните картофи.

Задушаваме 5-6 минути и добавяме лещата и булгура, доливаме 2 л вода /ако трябва, доливаме още/. Оставяме да ври до готовност

5 минути преди да свалим от огъня, добавяме джоджена, пасираме всичко и добавяме лимонов сок /на вкус/.

Сервираме поръсена с магданоз и залята със запръжка от маслото и червения пипер.

Поръсваме с крутоните.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар