Хрупкави кошнички с ябълки

02/03/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваПомощник Готвач2071250
"Ще си поиграете малко, но ще приготвите най-ефектните и вкусни плодови кошнички "
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 351
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • точени кори - 400 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • канела - 1 к.л.
  • кафява захар - 3 с.л.
  • ябълки - 6 бр. червени
  • краве масло - 140 г
  • ванилия - 2 бр.
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани на дребно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесваме пудра захар, канела, кафява захар, ванилиите и орехите, като ги разбъркваме добре.

Подготвяме ябълките, като ги измиваме, почистваме от семките и ги нарязваме на тънки еднакви филийки.

След което вземаме по две кори, нареждаме ги една върху друга, като намазваме горната кора обилно с разтопено масло. Разрязваме корите по дължина на три еднакви ленти.

Вземаме едната лента и започваме да редим ябълковите филийки, като гледаме леко да се застъпват и да излизат извън кората.

На всяка намазана лента се нареждат по 6 или 7 броя ябълкови филийки и върху тях се прибавя по-равно от приготвения пълнеж. Долната част на лентата се прегъва на вътре, като лентата се завива във вид на кошничка със застъпване в двата края.

Всичките ленти се оформят по същият начин, като с останалото масло ги намазваме отгоре. Кошничките се нареждат върху хартия за печене и се пекат при загрята фурна на 200 градуса около 20 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар