Картофи на фурна с вкус на Италия

02/03/2017
"Ароматни картофки на фурна с кашкавал и подправки - заслужават ли си да отворим и бутилка вино?"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо812
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагаме около 1 л вода на котлона да заври. Белим картофите, измиваме ги, нарязваме ги на кубчета и ги слагаме в тавичка. Нарязваме и чесъна на ситно и го прибавяме.

Поливаме ги с врялата вода, докато ги покрие на половина. След това ги овкусяваме. Слагаме сол, червен и черен пипер на вкус.

След това режем на малки парченца и разпределяме сиренето Бри, маслото и кашкавала. Слагаме в предварително загрята фурна на 190 градуса фурна.

Пекат се, докато водата се изпари, а когато са готови, без да ги вадим от фурната, поръсваме с пармезана и оставяме за малко във фурната, преди да консумираме.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар