Керкелек

03/03/2017
"Ароматът на това вкусно селско ястие ще ви върне към най-светлите моменти от детството, а вкусът е просто неустоим "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 431
  • Преглеждания за месеца10430
  • Преглеждания за седмицата159
  • Рейтинг2,5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 500 г
  • мазнина - 0.5 к.ч.
  • прясно мляко - 750 г
  • вода - 2 л
  • сол - 1 ч.л.

Начин на приготвяне

Посоляваме и загряваме водата. Сипваме по-малко от царевичното брашно и бъркаме с дървена лъжица.

Варим продължително, докато кашата започне да се отделя от съда.

Изсипваме в добре омаслена тава и печем до зачервяване.

След изваждане от фурната режем с конец на парчета, които след изстиването им натрошаваме и заливаме с прясно мляко.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Още от категориите