Керкелек

Янка ЙордановаЯнка Йорданова
Чирак
13100120
Керкелек1 / 2
22/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ароматът на това вкусно селско ястие ще ви върне към най-светлите моменти от детството, а вкусът е просто неустоим"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 500 г
  • мазнина - 0.5 к.ч.
  • прясно мляко - 750 г
  • вода - 2 л
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме и загряваме водата. Сипваме по-малко от царевичното брашно и бъркаме с дървена лъжица.

Варим продължително, докато кашата започне да се отделя от съда.

Изсипваме в добре омаслена тава и печем до зачервяване.

След изваждане от фурната режем с конец на парчета, които след изстиването им натрошаваме и заливаме с прясно мляко.

Керкелекът е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
30
20
11
Дай твоята оценка: