Пилешко бутче в зелева бохча

03/03/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор427485831
"Супер вкусно и супер ефектно - ястието на баба във фюжън вариант и с гарнитура по избор "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо299
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кайма - 150 г
  • подправки - за кайма (по ваш избор)
  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 голямо листо + малко зелев сок
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително омесваме каймата и я оформяме като кюфте. Зелевия лист приготвяме, като отстраняваме твърдата част.

Кюфтето поставяме върху зелевият лист и отгоре слагаме пилешкото бутче, което предварително сме поръсили с подправка.

Бутчето го поставяме с кокалчето нагоре. Завиваме зелевото листо, като най-отгоре самото бутче го завиваме и завързваме с конец.

Поставяме готовите зелеви бохчи в тавичка с олио. Върху бутчето също поръсваме с олио.

В съда наливаме малко вода и малко зелев сок и печем за около 35-40 мин.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар