Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Сушеница»Филе Елена от свински врат

Филе Елена от свински врат

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078232407512
Филе Елена от свински врат
Снимка: Фати Камберова
1 / 3
03/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
"Любимото мезе на домашното червено вино, но във вкусен вариант със свинско месце"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1.5 кг (обезкостен)
  • сол - 500 г едра
  • червен пипер - 60 г
  • чубрица - 10 г
  • кимион - 30 г
  • черен пипер - 1 к.л.
  • вода - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме едрата сол във водата. Потапяме почистения свински врат в саламурената вода за 24 часа.

След като пренощува месото в саламурата, го изваждаме и оставяме да се изцеди добре.

Върху парче хартия или вестник омесваме сухите подправки - червен, черен пипер, чубрица, кимион.

Вече изцеденото месо го овалваме добре в сухите подправки.

С помощта на игла и конец го пронизваме и завързваме, за да може да го закачим на хладно и проветриво място, докато изсъхне добре (около 7 дена).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер е!
Много вкусно и най-лесно за приготвяне.
Много благодаря за рецептата.
03.02.2024 15:11
Биляна Владова
Биляна Владова
Това няма нищо общо с филе Елена. Най малкото на филето не се слага червен пипер, защото пайжинясва
23.01.2024 21:40
Анонимен
Анонимен
Това не е филе Елена,а роле Трапезица.
20.11.2021 11:09
1