Дунавска дребна скумрия на фурна

03/03/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Прясна от реката върху канапе от зеленчуци - перфектното Никулденско ястие "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо347
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • скумрия – 6 бр.
  • червен лук – 2 глави
  • домати – 1 бр. голям
  • моркови – 1 бр.
  • чесън – 1 стрък, пресен
  • бяло вино – 1 к.ч.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр. /зелен - лимети/
  • маслини - няколко
  • сол
  • подправки - за риба
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази дребна дунавска скумрия, наречена още чироз, изчистете от фините люспи и от вътрешностите, измийте и посолете с малко сол.

Подредете рибките в подходяща тавичка за печене. Нарежете на резени домата, лука, моркова и ги поставете около рибите. Слага се всичко сурово.

Пуснете също маслини и резенчета лимон. Поръсете с нарязания стрък пресен чесън, черен пипер и две щипки подправки за риба.

Залейте с една кафяна чашка бяло вино и се поръсете със зехтин. Печете чироза на 200 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар