Дунавска дребна скумрия на фурна

03/03/2017
"Прясна от реката върху канапе от зеленчуци - перфектното Никулденско ястие "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо163
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Тази дребна дунавска скумрия, наречена още чироз, изчистете от фините люспи и от вътрешностите, измийте и посолете с малко сол.

Подредете рибките в подходяща тавичка за печене. Нарежете на резени домата, лука, моркова и ги поставете около рибите. Слага се всичко сурово.

Пуснете също маслини и резенчета лимон. Поръсете с нарязания стрък пресен чесън, черен пипер и две щипки подправки за риба.

Залейте с една кафяна чашка бяло вино и се поръсете със зехтин. Печете чироза на 200 градуса до готовност.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар