Тестени цървули с плънка

03/03/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2625868
"Пицата може да отстъпи настрана, защото си имаме нов фаворит - тестени цървули с плънка "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 060
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно – 500 г
  • вода – 300 мл топла
  • мая – ½ кубче
  • захар – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • зехтин – 3 с.л.
  • за плънка
  • шунка – 100 г
  • кренвирш – 1 бр.
  • колбас – 100 г
  • стерилизирани гъби – 1 бурканче /300 г/ нарязани
  • домат - 1 бр.
  • майонеза – 6 ч.л.
  • лютеница – 6 ч.л. домашна
  • кашкавал – 100 г
  • краве масло – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете квас, като натрошите маята в топлата вода, добавете 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно и го оставете да надигне.

Пресейте 500 г брашно в тава, направете кладенче и сипете в него кваса и зехтина. Отстрани по брашното поръсете една чаена лъжичка сол. Омесете меко тесто, като добавите още малко брашно. Сложете тестото в намаслена с олио купа, покрийте с найлоново фолио и оставете да втаса, докато удвои обема си.

Тестото разделете на шест топчета. Върху набрашнен плот всяко топче разточете на малка елипса с дебелина 1 см. Нанесете върху всяка елипса по една лъжичка майонеза, а върху нея размажете по една лъжичка домашна лютеница /едросмляна/. Подредете ги в тавата от фурната, като преди това дъното намажете с краве масло.

Оформете елипсите като цървулки. За да изглеждат още по-автентични, аз ги "съших" със спагети, които ми послужиха като конец. Преди това сварих няколко в малко вода. Прищипете спагетите с малка част от тестото, все едно, че е прошнуровано. Другият вариант е, ако прободете с острието на ножа малки дупки, през тях да прокарате конеца. Пълнежът в цървулите може да бъде по желание.

Тези са пълни с нарязани на кубчета шунка, колбас, кренвирш, нарязани гъби от консерва и тънки резенчета домат. Накрая се поръсват с настърган кашкавал. Ако не ви се занимава с всичко това, просто си изпечете пица.

Предварително загрейте фурната и печете цървулките на 200 градуса, докато се зачервят.

А, нашенското, българското си е хубаво, дори и по цървули!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
03.03.2017 16:55
харесва ми защото рецептата е универсална и може да се сложи в тези цървулки почти всичко :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв