Баница с хляб, кашкавал и топено сирене

03/03/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562533
"Практичната домакиня не хвърля стария хляб, а прави от него уникално вкусна баница по тази рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо929
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кашкавал – 1 ч.ч. настърган
  • сирене – 1 ч.ч. натрошено
  • топено сирене – 1 триъгълниче
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • сода за хляб – ½ ч.л.
  • сол – 1 щипка
  • масло – 2 с.л.
  • ръсеница – 1 - 2 ч.л.
  • хляб – 8 филии
  • яйца – 2 бр.
  • масло - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукваме яйцата едно след друго в купа. Разбиваме яйцата с телена бъркалка с щипка сол.

Натрошаваме сиренето- 1 ч.ч. Настъргваме кашкавала на ренде на дребно – 1 ч.ч. Топеното сирене го нарязваме на малки парченца.

Маслото също го нарязваме на малки парченца. Прибавяме ги към сместа с яйцата.

В 1 ч.ч кисело мляко слагаме ½ ч.л сода за хляб и разбъркваме. След като се активира содата, го прибавяме в купата при другите продукти. Разбъркваме всичко много добре.

Намазваме тавата с малко масло. Нареждаме филиите плътно една до друга в тавата. Където има празно място, начупваме останалите филии и напълваме дупките.

Изсипваме сместа отгоре и разпределяме. Поръсваме с ръсеница. Печем на 200 градуса до изпичане на бързата баница. Трябва да стане с приятен жълт цвят. Като се изпече, режем на парчета.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар