Дърпана вита баница

07/04/2012
отНовак
"Баницата е най-универсалното ястие - тя е страхотна закуска, вкусен обяд и дори мечтана вечеря за мнозина. А специално тази е великолепна "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 004
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • вода - 600 мл
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - около 1 кг
  • За плънката
  • сирене - 300 - 400 г
  • яйца - 2 бро
  • За заливката
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 ч.л.
  • мазнина - 1 ч.ч. за намазване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите тестото в съд смесете водата, олиото, оцета, солта и яйцата. Добавете към тях постепенно брашното и замесете гладко тесто. Разделете го на топки и ги оставете да починат за около 20 минути. Разточвайте всяка топка първо с точилка, след това започнете да разтегляте с ръце, докато се получи възможно най-тънката кора.

Всяка разтеглена кора намазвайте с мазнина и поръсвайте с натрошеното сирене, разбъркано с яйцата. Завивайте на руло и подреждайте в намазнена тава на охлюв. Отгоре намажете добре с мазнина и сложете в умерено загряна фурна за да се пече за 30-40 минути.

Пригответе заливката като кипнете на котлона водата с мазнината и сол или захар по желание. Залейте готовата гореща баница с горещата заливка и върнете във фурната за около 10 минути. Готовата баница се запарва с кърпа.подобни рецепти тук

5 12
4 3
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

стефанова
стефанова
10.09.2013 09:11
Не са ли много две чаши вода за заливка?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв