Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско филе с гъби и вино

Свинско филе с гъби и вино

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Свинско филе с гъби и вино1 / 2
03/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
19 мин.
Общо
34 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свинско филе - 300 г
  • лук - 2 глави
  • сушени гъби - 30 г
  • мазнина - 30 мл
  • бульон - 100 мл месен
  • червено вино - 100 мл сухо
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се слага в марината от виното и ситно нарязания лук. Престоява 3-4 часа, след което се подсушава и нарязва на порции.

Отделно в студена вода се накисват гъбите. Затопля се мазнината (2 минути при 50%), слага се месото и се пече 1 1/2-2 минути при 100% мощност на микровълновата, като се обръща един път.

Месото се посолява, наръсва се с черния пипер, добавят се половината от виното, в което месото се е мариновало, бульонът, лукът и нарязаните на тънки ивички гъби.

Задушава се 15 минути при 50%, като от време на време се долива от виното, за да не изсъхва месото.

Ястието се завива с фолио и се оставя да престои 10 минути, преди да се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: