Крехки и сочни вратни пържоли

03/03/2017
Dora Grozevaот Dora GrozevaЧирак
"Няма да преувеличим ако кажем, че се топят в устата "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 032
  • Преглеждания за месеца382
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • обезкостен врат - 1.200 кг
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • соев сос
  • масло - 50 - 60 г
  • бира - 200 - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вратът се нарязва на пържолки с дебелина около сантиметър. Много леко се начукват. Посоляват се, овкусяват се с черен пипер, намазняват се леко с олио и се намазват със соев сос.

Оставят се да поемат подправките за половин час в хладилник.

С леко намаслен тиган се запечатват да няколко минути пържолите от двете страни.

Подреждат се в тава. Върху всяка пържола се поставя по тънко резенче масло. Налива се бирата и се покрива тавата с алуминиево фолио.

Поставя се във фурната на първо ниво при температура 200-220 градуса. След
30-40 минути се отстранява фолиото и се допичат, докато останат на мазнина.

Не съм посочила количества на подправките. Всеки овкусява според вкуса си.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар