Пъстри шишчета със сьомга

03/03/2017
"Истинско меню за ценители!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо748
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • филе от сьомга - 800 г
  • печурки - 16 - 20 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • червена чушка - 3 бр.
  • зелена чушка - 3 бр.
  • портокали - сока на 2
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • босилек
  • риган
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива и подсушава.

Рибното филе се нарязва на кубчета за шишчета. Намазняват се с малко олио, овкусяват се със сол, черен пипер и сока от портокала. Оставя се да поеме ароматите, докато се приготвят зеленчуците.

Лукът и чушките се измиват добре, почистват се и се нарязват за шишчета. Гъбите се почистват и им се отстраняват пънчетата. Зеленчуците се овкусяват със сол, босилек, риган, розмарин и из се добавя малко олио.

Готовите риба и зеленчуци, поели ароматите, се нанизват на шишчетата, като се редуват. Поставят се в тавичка. Поливат се с портокаловият сок, смесен с останалите подправки.

Пекат се във фурна на 180 градуса за около 20-30 минути, до хубав лек загар.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар