Пържен сом върху грилована чеснова багета

03/03/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф92712288293
"Сом с хрупкава коричка върху ароматно канапе - вкусни предложения само за приятели "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • сом - 1 кг (на шайби)
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол
  • багета
  • масло
  • чесън
  • за декорация
  • краставица
  • червена чушка
  • портокал - или лимон
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сома на шайби, осолете и оставете да си поеме солта.

Загрейте олиото и изпържете всички шайби, като ги овалвате в царевично брашно.

Багетата нарежете на филийки и сложете върху грил тигана или тостер, още топли ги намажете с чесновото масло, като за целта разбъркате меко масло със счукан или пресован чесън с малко сол.

Върху всяка грилована и намазана филийка, поставете парче от сома.

Декорирайте чинията с краставицата, портокала и чушката.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар