Крехко ярешко на фурна

03/03/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"Специално за почитателите на селската кухня - супер лесно и много вкусно ярешко на фурна "
Приготвяне10 мин.
Готвене180 мин.
Общо190 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 920
  • Преглеждания за месеца204
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистваме месото от мазнини и ципи, ако се налага, обезкостяваме. Нарязваме на подходящи парчета и втриваме малко сол в месото, оставаме да почине 15-20 минути. Загряваме тиган (тефлонов) с малко олио и запечатваме месото от всички страни.

Морковите, цвеклото и картофите почистваме и нарязваме на по -големи парчета.

В намазнена тава нареждаме месото, около него - нарязаните зеленчуци. Поливаме олио отгоре и ръсим от подправките - сол, черен, червен пипер. Ако разполагате с прясна мащерка, сложете един стрък, ако не - използвайте сушена, няколко щипки. Аз сложих и щипка чубрица - въпрос на вкус.

Заливате с червеното вино, най- вероятно ще се наложи да добавите и малко вода, колкото да покрие зеленчуците. Покривате с алуминиево фолио и печете в загрята на 180 градуса фурна за около 2.5 - 3 часа. Проверете дали месото се къса лесно, тогава махнете фолиото и запечете за 10-15 минути.

Сервирайте поръсено с магданоз.

Важно: така приготвено месото не мирише, даже не можете да разберете, че е ярешко. За да не ви изсъхне яденето, когато е готово, покрийте пак с алуминиево фолио.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар