Милинки Стой си в къщи

03/03/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваГотвач22812501
"Който го е страх от миризмата на чесън, да си стои вкъщи, а вие си хапнете на воля от този невероятно вкусен тутманик "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 768
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 400 мл краве
  • мая - 40 г.
  • сол - 1 с. л. + 2 щипки сол за поръсване отгоре
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 1 с. лъжица
  • оцет - 1 с. л.
  • краве масло - 125 г
  • копър - 1 с. л. ситно нарязан
  • чесън - 5 бр. скилидки
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.

Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло.

След като е вече втасало, вземаме по-малко от тестото. Разточваме тесни дълги ленти, намазваме ги обилно с разтопено масло и ги оформяме като фитил.

След което ги нарязваме на еднакви по големина парчета. Нареждаме ги в намазаната предварително с краве масло тава. Оставяме ги да довтасат и когато са готови, ги печем в леко загрята фурна на 200 градуса.

В малка купичка смесваме копъра, останалото краве масло, пресованите предварително скилидки чесън и 2 щипки сол. След като ги извадим, още горещи милинките ги намазваме със чесновата смес.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ирена Христова
ммм станаха толкова вкусни, че наистина ще ме накарат да си остана в къщи с чаша мляко и милинки
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!