Гулаш с пилешко месо

03/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Време е да разчупите традицията и да дадете шанс на този много вкусен гулаш, но с пилешко месо "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо493
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко филе – 2 бр.
  • олио – 3 - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови – 2 бр.
  • пиперки – 4 бр. печени и белени (червени)
  • доматено пюре – 2 с.л.
  • кетчуп – 1 с.л.
  • черен пипер – 1 щипка
  • сол – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чаша смесете доматеното пюре с кетчупа и черния пипер оставете настрани.

Нарежете почистения лук на полумесеци, настържете морковите на дълго като за моркови по корейски и червените печени и обелени чушки на дълги ивици.

Почистените, измити и подсушени филета нарежете на кубчета. В съд с капак запържете месото до лек златист цвят в нагрятото олио, прибавете лука, морковите и запържете за 2-3 минути на слаб огън.

Сипете доматената смес към тях и разбъркайте. Добавете 2 ч.ч. вода и посолете на вкус. След като ястието заври, оставете го да къкри за около 15 минути, като периодично разбърквате.

Сервирайте ястието с печени картофки в масло поръсени с риган.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар