Хайверени топки

03/03/2017
Янка Атанасоваот Янка АтанасоваГотвач
"Направо вадете бирата, защото тези кюфтенца от хайвер са жадни, та жадни "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тарама - 150 г хайвер
  • хляб - 1 филия бял
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • магданоз - връзка
  • яйца - 3 бр.
  • За овалване
  • брашно
  • галета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хайверените зърна ги счукваме много добре и към тях добавяме предварително накиснатата във вода филийка хляб.

Чупим яйцата, лука го режем на ситно и също ги прибавяме заедно с наситнения магданоз.

Всичко се разбърква добре и се образува тесто. Правим малки точки от него.

За овалването смесваме брашно и галета в съотношение 2:1.

Овалваме добре получените топки и ги слагаме да се изпържат в добре загрятото олио.

Можем да поднесем с различна салата, по избор и според сезона.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар