Празнична питка със сирене

03/03/2017
Янка Атанасоваот Янка АтанасоваГотвач
"За всеки празник, за всеки специален повод - пригответе тази страхотна пита със сусам "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо343
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кубчето мая се обърква със захарта, добавя се млякото и две лъжици брашно и се оставя да шупне. Отделяме два жълтъка за намазване.

Към брашното се добавя прясно мляко, разбитите яйца, разтопеното краве масло и вече шупналата мая. Брашното се посолява и се замесва меко и еластично тесто.

След като замесим тестото, го покриваме с найлонов плик и го оставяме да втаса за час на топло място.

Тавата се намазва с краве масло и се поръсва с брашно. Вече готовото втасало тесто се разделя на три части.

Разточваме правоъгълна кора, намазваме я с краве масло и обилно с натрошеното сирене. Навиваме на руло, след което режем на парчета. Повтаряме същото и с останалите две кори.

Подреждаме готовите парченца в тавата и ги оставяме за около 30 минути също да втасат.

След това мажем навсякъде с жълтъците и поръсваме със сусама. Слагаме да изпечем питката в предварително загрята на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар