Паниран стар фасул

03/03/2017
Янка Горанова
отЯнка ГорановаГотвач177142313
"Страхотно месе, грехота ще е да не го поднесете със студена биричка или пенливо домашно винце "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо368
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • стар фасул - 500 г
  • сол
  • За панировката
  • яйце - 1
  • бира - 1 ч.ч.
  • брашно
  • олио - за пържене
  • лимон - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме стария фасул до омекване, но трябва внимателно да следим да не се развари. Преди да се е сварил, сваляме от котлона и го посоляваме.

Отделяме жълтъка от белтъка на яйцето. Белтъкът се разбива с помощта на миксер на твърд сняг.

Жълтъкът се разбърква заедно с бирата, щипка сол и брашно, колкото поеме за гъста каша. След това смесваме с разбитият белтък.

Всяко зърно от фасула се овалва в получената смес и се пържи в загрята мазнина.

Гарнираме с резени лимон.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар