Мексикански бургер с боб

03/03/2017
"Може бургерите да са измислени от американците, но ако искате да опитате истински вкусен бургер - хапнете този мексикански бургер с боб "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо384
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • за бургерите 6 бр
  • боб - 200 г от консерва с доматен сос или боб кидни
  • кайма - 500 г телешка
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л. млян
  • риган - 1 ч.л. сух
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сирене - 12 бр. на листчета
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава
  • масло - 20 г
  • захар - 1 ч.л.
  • домат - 1 бр. нарязан на тънки кръгове
  • хлебчета - 6 бр. за бургери
  • пържени кратофи - по желание
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе бургерите, като изцедите боба от консерва в купа и го намачкате хубаво. Добавете каймата и подправките. Размесете много хубаво сместа.

Направете големи кюфтета (бургери 6 бр.), поставете ги в чиния и ги приберете в хладилника за около 30 мин.

Междувременно разтопете маслото в малък тиган, посипете захарта и запържете предварително нарязания на тънки полумесеци лук до покафеняване. Отцедете го при готовност на кухненска хартия.

Изпържете картофите, измийте и нарежете домата, срежете на половинки хлебчетата. Извадете бургерите от хладилника и ги изпържете в загрятото олио за около 3 мин от всяка страна.

Отстранете бургерите от тигана, поставете ги в тава и ги изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 12-15 мин.

Наредете бургерите, като запечете на тостер за кратко половинките хлебчета. На долната филия поставете сирене, домат, бургер, пак сирене, карамелизиран лук. Захлупете с горната част на хлебчето и притиснете леко.

Сервирайте с пържени картофи по желание.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар