Пилешки бутчета с праз и сметаново-горчичен сос

03/03/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор316868773
"Ретрото е на мода, а тези пилешки бутчета гарантирано ще ви вземан акъла "
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо465
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Объркайте брашното с ригана, солта и черния пипер. Оваляйте пилешките бутчета в сместа. Изтупайте излишното.

Загрейте олиото на умерена температура и изпържете до златисто бутчетата от всички страни (около 15 мин.) Прехвърлете ги в тава.

Междувременно почистете и нарежете праза на кръгчета.

Нарежете бекона на кубчета. Запържете в същия съд от бутчетата бекона и праза до омекване. Добавете горчицата и сметаната. Налейте около 150 мл вода, разбъркайте хубаво, след като овкусите със сол и черен пипер.

Залейте бутчетата със соса. Покрийте тавата с фолио и запечете във фурната на 180 градуса за около 20 мин покрити и още 20 мин без фолио.

Адаптирано от: bonapeti.bgподобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар