Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с праз и сметаново-горчичен сос

Пилешки бутчета с праз и сметаново-горчичен сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пилешки бутчета с праз и сметаново-горчичен сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2
"Ретрото е на мода, а тези пилешки бутчета гарантирано ще ви вземан акъла"

Необходими Продукти

  • бутчета - (долни) 4 бр.
  • праз - 2 стръка нарязан на тънки кръгчета
  • бекон - 100 г
  • горчица - 2 ч.л.
  • сметана - за готвене 100 мл
  • риган - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Объркайте брашното с ригана, солта и черния пипер. Оваляйте пилешките бутчета в сместа. Изтупайте излишното.

Загрейте олиото на умерена температура и изпържете до златисто бутчетата от всички страни (около 15 мин.) Прехвърлете ги в тава.

Междувременно почистете и нарежете праза на кръгчета.

Нарежете бекона на кубчета. Запържете в същия съд от бутчетата бекона и праза до омекване. Добавете горчицата и сметаната. Налейте около 150 мл вода, разбъркайте хубаво, след като овкусите със сол и черен пипер.

Залейте бутчетата със соса. Покрийте тавата с фолио и запечете във фурната на 180 градуса за около 20 мин покрити и още 20 мин без фолио.

Пилешките бутчета с праз и сметаново-горчичен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: