Украински кулеш

05/03/2017
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Просо и бекон в съвършена комбинация - една сгряваща душата украинска супа, която не бива да пропускате "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо245
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • Картофи - 500 г
  • Просо - 100 г
  • бекон - 150г
  • Лук - 150 г
  • Моркови - 90 г
  • Магданоз - 1/4 връзка
  • Целина - 50 г корен
  • Вода - 1.5 - 2 л
  • копър - 4 стръка
  • Дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.

Начин на приготвяне

Сложете на котлона тенджера с водата, посолете като заври.

Измийте зърната просо под течаща вода, след това ги сложете в купа, сипете топла вода, разбъркайте и отцедете. Направете процедурата няколко пъти, докато водата остане бистра. Може да го направите и в цедка под течаща вода.

Измийте, почистете и нарежете зеленчуците на дребни кубчета.

Във врящата вода сложете зеленчуците /без лука/ и варете 10 мин, след това добавете просото, намалете котлона на средна температура и варете още 15 мин.

Сложете нарязан бекона в тиган и запържете за кратко, добавете лука, разбъркайте и пържете до златисто.

Добавете в тенджерата 5 мин преди готовност запържените лук и бекон, нарежете подправки - копър и магданоз и ги сложете заедно с дафиновия лист, гответе за кратко и махнете от котлона.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар