Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кнедли с извара (Варенки)

Кнедли с извара (Варенки)

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7178k2k12k5
Кнедли с извара (Варенки)1 / 2
05/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5
"Ароматни, свежи и много вкусна кнедли по оригинална рецепта - при това се приготвят за нула време"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - около 450 г
  • сол
  • вода - 180 мл
  • за плънката
  • яйца - 2 бр
  • извара - 300 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете тестото, като в купа пресеете брашното, сложите малко сол, направете кладенче и сипете водата. С ръце замесете меко тесто и оставете да почине за 30 мин.

Разбийте яйцата, добавете изварата и малко сол, ако е необходимо, и разбъркайте.

Поръсете масата с малко брашно, сложете тестото и разточете на кръгла кора с дебелина около 2 см.

С кръгла чаша изрежете кръгове, на всеки кръг в средата сложете малко от плънката, прегънете и затворете кнедлите по краищата. Трябва да се получат като полумесеци.

Сложете 3 литра вода в тенджера и сварете, когато заври поставете във вода кнедлите и варете за 5 мин до готовност - когато изплуват са готови.

Извадете от водата и ги отцедете.

Сервирайте полети с разтопено масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: