Суфле от кашкавал

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Суфле от кашкавал1 / 2
08/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-4
"Да приготвиш пухкаво суфле е майсторлък, който лесно ще усвоите с тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • кашкавал - 250 г
  • сметана - 3 - 4 с.л. млечна
  • масло - 50 г краве
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1 - 2 щипки
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на котлона загрейте маслото при непрекъснато бъркане и добавете брашното, като не спирате да бъркате.

Щом брашното се запържи, долейте постепенно прясното мляко, сол, индийско орехче и разбъркайте енергично. Сварете соса до сгъстяване и го оставете да се охлади.

Разбийте отделените белтъци на твърд сняг. Отделно разбийте жълтъците и ги разбъркайте към изстиналия бешамелов сос.

Объркайте с настъргания на едро ренде кашкавал и после със сметаната. Най-накрая внимателно смесете жълтъчната смес с белтъците.

Разпределете сместа за суфлето с кашкавал в подмазнени и леко поръсени с галета формички за печене. Пълнят се 2/3 от височината им.

Сложете да се пекат в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 20 минути. Готовото суфле с кашкавал оставете да изстине в изключената печка с отворена врата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
51
43
31
22
10
Дай твоята оценка: