Печени свински гърди с бира

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304921516771
Печени свински гърди с бира
Снимка: Румяна милчева
1 / 3
04/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Заклетият любител на свинското месце, ще ви каже, че единственият правилен начин за приготвянето му е с бира, и в краен случай с мед и други магически подправки"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг с кост
  • мед - 1 с.л.
  • бира - 300 мл
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • лимон - 1 бр.
  • мащерка - 1 стр.
  • шарен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и хубаво подсушаваме гърдите с кърпа.

Слагаме малка тавичка на котлона, в която прибавяме олиото, след като се нагорещи, слагаме гърдите и запържваме хубаво от двете страни.

В купичка разбъркваме бира, сол, шарен пипер, червен пипер, лимон, чесън, който минаваме през преса и мащерката.

Махаме тавата от котлона и прибавяме бирата с другите неща.

Завиваме с фолио и печем на 200 градуса за 60 мин, след което премахваме фолиото и печем поне още 20 до 30 мин, като обръщаме да се пече и от другата страна.

Сервираме с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: