Вкусни постни колачета Подкови

04/03/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф730447145
"Постите са най-основателната причина да се разровите в тефтера на баба и да откриете най-вкусните постни рецепти - като тази "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 076
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 400 г
  • вода - 200 мл топла
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.олио - 3 с.л.
  • прясна мая - 15 г
  • още
  • слънчогледови семена - за плънка
  • олио - 1 к.ч.
  • чесън - 1 скилидка
  • маково семе - за поръсване
  • шарена сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете си закваска, като в купичка с малко топла вода разтворите маята, 1 с.л. от брашното и половината захар. Завийте закваската със стреч фолио и оставете на топло място да удвои обема си.

В купа пресейте брашното, добавете солта и леко разбъркайте. Направете кладенче в брашното и сипете готовата закваска, останалата захар и смесените предварително оцет и олио. Добавете топлата вода и замесете меко тесто.

Оставете тестото да удвои обема си на топло завито със стреч фолио.

Втасалото тесто премесете и разделете на 7 еднакви по големина топчета, намажете ги с малко олио и отново завийте с фолио за около 10 минути.

Върху леко намазан с олио плот разточете всяка топка на тънки правоъгълни листа. Откъм едната широка страна разрежете около 2-3 см навътре на ленти (разгледайте снимките).

Намажете ги с предварително смесените олио и настърганата скилидка чесан, поръсете със слънчогледови семена, навийте ги на рула и оформете като подкови.

Подредете ги в тава застлана с хартия за печене, поръсете с маково семе и шарена сол.

След около 20 минути почивка на топло, поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до леко зачервяване.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар