Супа от леща за Тодоровден

04/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Традицията повелява на Тодоров ден да се яде леща, а ние ще ви покажем как да приготвите най-вкусната супа от леща И честито на именниците "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо216
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • леща – 250 г
  • лук – 1 глава
  • моркови – 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • чесън – 1 глава
  • целина – 2 см корен (корен)
  • брашно – 1 с.л. препечено
  • олио – 2 - 3 с.л.
  • сол – на вкус
  • червен пипер – 1 с.л.
  • подправка – 1 с.л. зеленчукова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и моркова, поставете в нагрятото олио и разбъркайте.

Запържете за около 2 минути, добавете вода и предварително добре измитата леща.

Петнадесет минути след като заври, добавете нарязаните на кубчета целина, чесън, картофа и посолете.

Разтворете брашното, червения пипер и зеленчуковата подправка в малко вода и 15 минути преди да свалите готовата леща, прибавете към супата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар