Пилешка супа с ябълки и керевиз

04/03/2017
Величка  Калева
отВеличка КалеваНовак33614
"Уникална комбинация от вкусове и аромати, която ще ви накара да погледнете на пилешката супа по съвсем различен начин "
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо62
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 200–250 г
  • лук – 1 средна глава
  • чушки - 2 бр. червени
  • ябълки – 3 бр. (1 голяма или 2 малки), кисели
  • фиде – 1 шепа
  • домати – 5 - 6 с.л. от буркан
  • картофи – 1 бр. голям
  • къри – 1 с. л.
  • бял пипер – 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • керевиз
  • магданоз
  • сол – на вкус
  • за застройката
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • яйца – 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо за супа може да е от всяка една част на пилето. Обикновено използвам месо с кост, което преди употреба пърля. Варя с кожата, а ако не я харесвате, я отстранете след, като се свари.

Поставям в тенджера с малко вода пилешкото и добавям сол. Водата трябва да заври и да започне да се събира пяна, която се обира непрекъснато, докато престане да се появява. Ако сте пропуснали момента на отпенването, можете да прецедите бульона и да измиете пилешкото.

Варенето продължава, докато месото се свари, след което обезкостявам и режа на малки парченца. Почистените и измити лук, чушки, ябълки, картофи нарязвам на много ситни кубчета и с нарязания керевиз поставям в тенджерата, където е сипано олиото.

Прибавяме сол, белия пипер и кърито, 2-3 черпака бульон и задушавам. Ако е необходимо, добавям периодично бульон. 7-8 минути преди да са напълно готови продуктите, прибавям пилешкото, фидето и доматите.

Прибавям останалия бульон. След като всичко е вече сварено, застройвам с разбитото кисело мляко и яйце. Поръсвам с магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар