Мигновени содени мекички

04/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Станете първи и зарадвайте семейството си с ароматни току що приготвени мекички "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
37 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 940
  • Преглеждания за месеца2172
  • Преглеждания за седмицата267
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена37

Необходими Съставки

  • яйца – 1 бр.
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат – 1 ч.л. равна
  • оцет – 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • брашно – 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте в купа брашното, добавете солта и разбъркайте. Направете кладенче и чукнете яйцето в него, добавете предварително смесените кисело мляко, оцет и сода. Замесете меко, но леко лепнещо тесто.

Завийте тестото с влажна кърпа и оставете за около 20 минути да се отпусне. Върху набрашнен плот разточете с помощта на точилка тестото на кора, дебела 0.5 см.

С кръгъл резец (чаша) изрежете кръгчета от нея. Нагрейте олиото на слаб огън и пуснете изрязаните мекички в него и внимавайте.

За около 10-15 секунди вече е покафеняла изпържената страна и обърнете от другата. Пържите ги до цвета, който предпочита семейството ви.

Готовите мекички извадете и поставете в застлан съд с домакинска хартия, за да попие излишната им мазнина.

На някои от тях можете да сложите и плънка от сирене или извара, смесени и разбъркани с 1 ч.л. маргарин, дори и любимата ви подправка, примерно: риган, шарена сол или магданоз, вие решавате.

Бележка: Продуктите за тези мигновени мекички трябва да бъдат на стайна температура, но ако нямате такива - можете леко да ги затоплите в микровълнова фурна или на котлон (става въпрос за млякото), аз честичко го правя.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Даниела Русева
Чудесни мекички, у дома се харесват от всички. Отдавна не съм правила, но като ги гледам, май е време да се поправя.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв