Пица с домати, моцарела и босилек

04/03/2017
RosMarот RosMarЧирак
"Класическа пица с моцарела, домати и босилек и тесто, което направо се топи в устата "
Приготвяне50 мин.
Готвене12 мин.
Общо62 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 476
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - колкото поеме /около 500 г/
  • мая - 1 пакетче, суха
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • за гарниране
  • моцарела - 400 г
  • домати - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • босилек
  • черен пипер
  • риган
  • чесън - 1 стрък от бялата част или 2 скилидки
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се слага брашното и в него се прави кладенче. Прибавят се водата и зехтинт, солта и маята. Водата трябва да е хладка.

Всичко се разбърква с дървена лъжица, докато се оформи тесто. Изважда се от купата и се меси на плот поръсен с брашно, докато стане гладко и еластично.

Намазва се леко със зехтин и се покрива с кърпа да втаса за около 40 мин. Когато е втасало и удвоило размера си, се разстила в затоплена и намаслена тава или в тава, покрита с хартия за печене.

Докато тестото втасва, може да се подготвя плънката. Доматите се измиват, обелват и нарязват на кубчета. Към доматите се прибавя чесъна, нарязан на много ситно или счукан в хаванче.

Върху пицата се редят резенчета моцарела, босилек, нарязаните домати с чесън и най-отгоре настърган кашкавал. Пицата се пече 10-12 мин. в предварително загрята фурна. Малко преди да стане готова, се поръсва с черен пипер и риган.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Арка
Арка
04.03.2017 16:42
Доста ми допада това предложение.Имам черидоматки.Ще стане много вкусно.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв