Вратни пържоли със зеленчуци в глинен съд

04/03/2017
"Думите не стигат да опишем този аромат, който се носи из кухнята, затова само ще кажем, че е вълшебен "
Приготвяне10 мин.
Готвене240 мин.
Общо250 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 011
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете и оваляйте пържолите в брашно. В загрято олио ги запечатайте от двете страни и ги извадете в чиния. Морковите, гъбите и нарязания лук на полумесеци ги сложете в същата мазнина да се задушат.

Прибавете подправките, солта, доматеното пюре и чесъна. Разбъркайте и махнете от огъня. Със студено масло намажете дъното и стените на глинен съд.

Сложете половината от зеленчуците и върху тях наредете пържолите. Изсипете останалите зеленчуци с мазнината и сипете 100 мл вода. Сложете ястието с капак или фолио в студена фурна и включете на 200 градуса.

След 30 минути намалете фурната на 160 градуса и печете още 3 часа. Аз махнах капака, 20 минути преди да го извадя!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар