Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли със зеленчуци в глинен съд

Вратни пържоли със зеленчуци в глинен съд

Вратни пържоли със зеленчуци в глинен съд
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 4
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
250 мин.
Порции
6
"Думите не стигат да опишем този аромат, който се носи из кухнята, затова само ще кажем, че е вълшебен"

Необходими Продукти

  • пържоли - 1.5 кг
  • лук - 4 глави
  • гъби - 400 г
  • моркови - 300 г бейби
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • олио
  • брашно
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • бахар
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете и оваляйте пържолите в брашно. В загрято олио ги запечатайте от двете страни и ги извадете в чиния.

Морковите, гъбите и нарязания лук на полумесеци ги сложете в същата мазнина да се задушат.

Прибавете подправките, солта, доматеното пюре и чесъна. Разбъркайте и махнете от огъня. Със студено масло намажете дъното и стените на глинен съд.

Сложете половината от зеленчуците и върху тях наредете пържолите. Изсипете останалите зеленчуци с мазнината и сипете 100 мл вода.

Сложете ястието с капак или фолио в студена фурна и включете на 200 градуса.

След 30 минути намалете фурната на 160 градуса и печете още 3 часа. Аз махнах капака, 20 минути преди да го извадя!

Вратните пържоли със зеленчуци в глинен съд са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: